Despre mine

Eu sunt Liviu și foarte pe scurt… sunt psiholog, psihoterapeut, coach.

Motto-ul care îmi place cel mai mult în prezent este cel de mai jos. Bine, îmi place foarte mult și Milton Erickson, pe care îl consider unul dintre cei mai mari terapeuți ai timpurilor noastre și de aceea am ales cuvintele lui:

„Până când nu ești dispus să fii confuz cu ceea ce cunoști deja, ceea ce știi nu va deveni niciodată mai mare, mai bun sau mai util.”

Acum ceva timp, am intrat în lumea psihologiei, psihoterapiei, dezvoltării personale, o lume care mi-a provocat mult capacitatea de a înțelege și a accepta oamenii așa cum sunt si modul cum gândesc și acționează. Și mai ales ce îi motiveaza să facă o schimbare în viața lor … sau să nu facă!

Imi place să-mi ascult clienții și să le conduc incet si sigur, atenția către ei înșiși, către resursele din interiorul lor. Este fascinant să vezi, cum în final, li se lumineaza chipul și devin hotarâți să pună în practică exact soluția găsită de ei…pentru că nu-i așa, ei… clienții sunt cei mai mari experți în problema lor!
Imaginația, curiozitatea, determinarea, ambiția, hotarârea sunt alte calități pe care le aduc în terapie, atunci cand împreuna cu clientul meu incercam sa gasim răspunsuri la intrebarile:

  • Despre ce vrei să fie viața ta?
  • Ce vrei cu adevărat?
  • La ce spui „Da” în viața ta? Dar „Nu”?
  • Cum vei ști ca in viata ta s-a produs schimbarea pe care ti-o doresti? Ce va fi diferit?

Presupun că din curiozitate ai răsfoit măcar o carte de dezvoltare personală, ceva materialele de tip self-help, poate chiar cărți scrise de mari nume din domeniul psihologiei. E un lucru bun să fii autodidact. Se pot deschide orizonturi noi prin lectură și poți descoperi moduri noi de înțelegere a ființei umane. Totuși, există un prag peste care nu poți trece și nu poți ajunge foarte departe în dialogul cu tine însuți! Psihoterapia te poate ajuta să schimbi felul în care abordezi o situație delicată prin care treci la un moment dat.

Prin terapie, poți obține claritate în gândire, pași concreți de acțiune, determinare și motivație. Pentru a te schimba, ai nevoie de a-ți disputa activ stilul de gândire și de comportament, de a învăța noi moduri de reflecție și înțelegere.